Grote stroomstoring op Scheveningen

3376
0
Beeld: De Scheveninger

Een storing in het hoofdverdeelstation voor de elektriciteit aan de Sleepnetstraat heeft dinsdagochtend de stroomvoorziening voor een groot deel van Scheveningen platgelegd.

Omstreeks 9.45 uur viel de stroom in een groot deel van Scheveningen uit. Onder andere Dorp, Haven en het Statenkwartier werd getroffen. Het hoofdverdeelstation aan de Sleepnetstraat stuurt een groot deel van de elektriciteitsvoorziening op Scheveningen aan. Ook in andere delen van Den Haag waren er problemen door het uitvallen van dit verdeelstation.

Door de stroomstoring werkten verkeerslichten niet, zaten tientallen mensen vast in liften, hebben meerdere bedrijven de deuren gesloten en waren ook de koelinstallaties aan de haven buiten gebruik.

De brandweer en medewerkers van Stedin waren snel aanwezig in de Sleepnetstraat om de storing te verhelpen. Het duurde enige tijd voordat monteurs aan het werk konden, omdat er rook in de betreffende ruimte stond en de gaswaardes dusdanig waren dat de brandweer het pand nog niet vrij kon geven.

Omstreeks 11.15 uur werd het pand vrijgegeven en konden de monteurs aan het werk gaan om de storing te verhelpen. De monteurs hebben een bypass aangelegd zodat de stroomvoorziening hersteld kon worden. Omstreeks 11.40 uur had Scheveningen weer stroom.

Mogelijk is de storing en de daaropvolgende brand ontstaan tijdens werkzaamheden.

Beeld: De Scheveninger
Deel dit bericht via: