Raadsels rondom ‘kinderlokker met zwarte Caddy’

4929
0

Afgelopen zondag zou er een poging gedaan zijn om een kind te ontvoeren vanuit de Koppelstokstraat. Op Facebook waarschuwt een geschrokken buurtbewoner dat omstreeks 13.30 uur is geprobeerd een buurjongetje mee te nemen. De verdachte zou rijden in een zwarte Volkswagen Caddy.

Het verhaal komt sterk overeen met een melding van 24 juni jongstleden, waarbij er werd geprobeerd een meisje in een voertuig te trekken op de Westduinweg ter hoogte van de Kranenburgweg. Zij werd daar aangesproken door twee mannen in een zwarte Volkswagen Caddy, mogelijk met een Belgisch kenteken.

Ook op andere plekken in Den Haag duikt de ‘zwarte Caddy’ op in combinatie met het lastigvallen van kinderen. Twee basisscholen in Morgenstond en de Rivierenbuurt in Den Haag maakten afgelopen maand ook al melding van gevallen waarbij kinderen naar een ‘kleine zwart busje met wit kenteken’ werden gelokt. In geen van de gevallen is het gelukt om daadwerkelijk een kind mee te nemen.

Camerabeeld
De zwarte Volkswagen Caddy betrokken bij het geval in de Koppelstokstraat is vastgelegd door een beveiligingscamera in de Van Bergenstraat. Helaas is het voertuig te ver weg om een nummerbord of andere herkenningstekens te ontcijferen. Andere foto’s die momenteel rondgaan op social media, zoals die van een mogelijke dader horen niet bij het incident op Scheveningen, maar zijn van een verdachte van een zaak in Tilburg.

De politie heeft de meldingen in onderzoek.

Deel dit bericht via: