“Geef parkeerplaats Zwarte Pad terug aan de natuur”

3288
0
Beeld: De Scheveninger

Op verzoek van GroenLinks gaat de gemeente onderzoeken hoe de parkeerplaats aan het Zwarte Pad kan sluiten. Raadslid Mariëlle Vavier van GroenLinks is blij met dit vooruitzicht en ziet veel mogelijkheden: “Dit is een boost voor de natuur én voor de leefbaarheid op Scheveningen.”

Dinsdagavond debatteerde de gemeenteraad over de aanpassingen op de kruising van de Zwolsestraat en de Gevers Deynootweg. Wethouder Revis zegde aan Vavier toe te onderzoeken hoe de parkeerplaats geheel of gedeeltelijk kan worden teruggegeven aan de natuur. Hiermee komt er minder stikstofuitstoot en ongezonde lucht en hoeven auto’s niet helemaal door Scheveningen te rijden naar deze parkeerplaats. Vavier: “Daarmee slaan we meerdere vliegen in één klap. Met de schonere lucht beschermen we het kwetsbare duingebied én de gezondheid van Scheveningers met longaandoeningen. Het levert ook nog eens een flinke afname van stikstofdepositie op. Bovendien zal Scheveningen hierdoor hopelijk minder last krijgen van files op zomerse dagen.”

Wat GroenLinks betreft ontstaat de ruimte door de 700 parkeerplaatsen die er nu zijn met de parkeergarage aan de Noordboulevard. Zo ontstaat er veel nieuwe plek voor fietsers en kan Den Haag een groot deel van de bestaande parkeerplekken terug geven aan de duinen. “Het zou daarnaast wel goed zijn dat de enige parkeerplekken die behouden blijven, voor mensen met een handicap zijn”, aldus Vavier. “Op die manier blijft dit mooie stuk strand en natuur ook voor hen bereikbaar.”

Deel dit bericht via: