Kantoorgebouwen Statenkwartier maken plaats voor appartementen

1840
0
Beeld: Dick Teske

Op de hoek van de Eisenhowerlaan met de Prins Mauritslaan in het Statenkwartier, wordt momenteel druk gesloopt. Twee panden, waar vroeger onder meer kantoren van het Joegoslavië-tribunaal gevestigd waren, maken plaats voor een nieuw appartementengebouw.

Hoewel het plan al enige jaren op tafel ligt, werd in februari jongstleden het bouwplan goedgekeurd door de Welstandscommissie. “De hoofdopzet van twee (forse) urban villa’s verbonden door een tussenlid is nu overtuigend uitgewerkt. De bouwdelen zijn afzonderlijk herkenbaar, individueel zorgvuldig uitgewerkt, met een eigen voorkomen dat ook naar de bebouwing in de omgeving verwijst. Daarnaast vormen de bouwdelen gezamenlijk een helder gebouw dat zich ondanks de schaalvergroting goed in de omgeving voegt”, aldus het oordeel van de commissie.

Het nieuwe complex zal bestaan uit 39 appartementen met daaronder een parkeergarage en zal tevens voorzien in een ruime fietsenstalling op het terrein.

Deel dit bericht via: