Scheveningse strandtenten ontvangen Green Key certificaat

1073
0
Beeld: Fleur Beemster

Zeven Scheveningse strandtenten mochten maandag bij Beachclub Birds in Kijkduin een Green Key certificaat in ontvangst nemen. In totaal kregen tien strandtenten langs de Haagse kust het Green Key certificaat uitgereikt. Naast de tien nieuwe certificaathouders, waren ook acht strandondernemers aanwezig die vóór 2020 al een Green Key behaalden. Om hun keurmerk te behouden moesten zij blijven verduurzamen.

Green Key is een internationaal duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche. Om het keurmerk te mogen voeren moeten ondernemers hun bedrijfsvoering op twaalf thema’s verduurzamen. Wethouder Revis liet weten dat Scheveningen met de uitreiking van de certificaten ‘by far het duurzaamste strand van Nederland’ is. “Wij zetten de toon. Ik denk dat het belangrijk is dat wanneer we die toon zetten om op een goede manier met de toekomst om te gaan gaan en duurzaam ondernemen hoort daar echt bij. Ik vind het ongelooflijk goed dat jullie je allemaal zo hebben ingezet om je eigen onderneming aan te passen op die verduurzaming om toekomstgericht te zijn. Heel veel complimenten daarvoor”, sprak de wethouder de aanwezige strandondernemers toe.

Onder andere The Shore was al in het bezit van het Green Key certificaat. Daarnaast kregen maandag ook La Cantina, The Fat Mermaid, Indigo, Hartbeach, Culpepper, Buiten en ’t Puntje het certificaat uitgereikt door Erik van Dijk, directeur van Green Key Nederland. Den Haag telt in totaal 37 Green Key houders door de hele stad. “Den Haag scoort dus hartstikke goed als het gaat om duurzame gastvrijheid”, aldus Van Dijk.

Beeld: De Scheveninger
Deel dit bericht via: