Aanhouding na inrijden op verkeersregelaar

559
0
Foto: De Scheveninger

Dinsdagochtend rond 9.00 uur negeerde een 18-jarige Haagse automobilist op de Nieuwe Parklaan bewust het stopteken van een verkeersregelaar. De man bleef langzaam doorrijden net zolang totdat zijn auto met de motorkap tegen de verkeersregelaar aanstond. Deze voelde zich hierdoor genoodzaakt opzij te springen.

De bestuurder riep door zijn raam dat hij haast had. Vervolgens gaf de man gas en reed door richting de tegemoetkomende auto’s op de enige rijbaan, waardoor er een gevaarlijke situatie voor het tegemoetkomend verkeer ontstond.

De politie sprak met getuigen die het hadden zien gebeuren en een foto van de betrokken auto en een filmpje hadden gemaakt. Korte tijd later werd de doorrijder bij een tankstation bij het Ypenburgse Station aangehouden, op basis van het signalement, een foto en het kenteken. In de auto van de verdachte vonden agenten een honkbalknuppel op de achterbank. Deze lag binnen handbereik en is in beslag genomen.

Het slachtoffer kwam met de schrik vrij en deed aangifte van poging doodslag c.q. zware mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor de doorrijding en het verboden wapenbezit. Hij wordt donderdag 2 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Deel dit bericht via: