Gulden Klinker in Duindorp

1840
0
Foto: De Scheveninger

Vrijdagmiddag vond bij blok 5 Duinstrip in Duindorp, de officiële instrating van de Gulden Klinker plaats, door wethouder Boudewijn Revis. De wethouder complimenteerde de Groencommissie met hun initiatief en bedankte ze voor hun inzet. Hij noemde het initiatief een inspiratiebron voor de andere bewoners in de wijk.

Bij de Gulden Klinker hoort ook een cheque van 1000 euro, waar de commissie alvast een waterslang en haspel voor heeft aangeschaft. De bewoners hebben onder andere de plantsoenen vergroend en houden regelmatig opruimacties. Ook een nabijgelegen trafohuisjes is opgeknapt.

Alle mensen die samen actie ondernemen om hun omgeving schoner, veiliger of prettiger te maken kunnen de Gulden Klinker krijgen. Iedereen kan meedoen: van buurtbewoner tot winkelier en scholier. De Klinker wordt in de bestrating van de straat of plein gelegd, zodat iedereen ziet dat daar hard wordt gewerkt aan een prettige buurt.

Deel dit bericht via: