Bewoners zijn overlast op Scheveningen zat

12070
0
Beeld: Dick Teske

De bewoners op Scheveningen hebben steeds meer last van straatracers en andere overlastgevers. Op verschillende plekken wordt geracet, te hard gereden, met uitlaten geknald en harde muziek gedraaid. Ook de hoeveelheid achterblijvende lachgascapsules en ballonnen zijn een doorn in het oog van de omwonenden. Zowel Jan Lautenbach, voorzitter WOS, als Hart voor Den Haag roepen de gemeente op om in te grijpen.

Al in april van dit jaar heeft de Jan Lautenbach een mail naar Boudewijn Revis gestuurd met het verzoek om een structurele oplossing voor dit probleem. Hij geeft daarin aan dat er veel overlast is van auto’s en motoren (geluids- en stankoverlast en veel te snel rijden), en denkt daarbij aan een verbod voor motoren in de Vissershavenstraat, en andere straten zodanig verkeerstechnisch in te richten dat de straten niet uitnodigen tot veel te hard te rijden.

Ook Hart voor Den Haag/Groep de Mos pleit opnieuw voor de harde aanpak van straatracers en andere overlastgevers op Scheveningen. Dit naar aanleiding van vele klachten die binnenkomen bij de partij over hardnekkige overlast. Hart voor Den Haag pleitte onlangs al voor het actief invoeren van een 21 graden-regeling en extra maatregelen om de overlast te stoppen. Raadslid Jelle Meinesz pleit met René Oudshoorn voor de inzet van meer handhaving en politie: “Bij Hart voor Den Haag staat de telefoon roodgloeiend. Per direct is actie nodig. Daarom willen we het aantal handhavers maximaal opschalen, in plaats van in wijken waar nu geen overlast is. En er moet goed overlegd worden met de bewoners en ondernemers.” René Oudshoorn geeft aan dat op talloze video’s is te zien hoe scooters ongehinderd luid toeterend de boulevard over scheuren. “Dit moet stoppen. Gemeente, grijp eindelijk in.”

Ook Evert de Niet is de overlast op met name de Westduinweg zat. Hij geeft aan dat er al vanaf augustus 2015 meermalen over gesproken is in de gemeenteraad, maar dat dat tot nu toe nog niet tot resultaat heeft geleid. “De verkeersonveiligheid begint al vanaf de bult op de Nieboerweg, waar de bewoners Tholensestraat, Vlielandsestraat en Nieboerweg klagen over hoge snelheden met geluidsoverlast. Het stoplicht en de zebra zijn ten onrechte weggehaald waardoor de remmende functie is vervallen en het racen vanaf de Duindorpdam op de Westduinweg wordt voortgezet. Vijfmaal is al een persoon op de zebra geschept, je kan wachten op een noodlottig ongeluk. De leefbaarheid, het woongenot en de veiligheid is in het geding.”

De beheerders van de Facebookpagina ‘Wat is het fijn, om een Scheveninger te zijn’ merken ook dat de emoties bij de bewoners hoop oplopen. “Iedereen heeft daar zijn mening over. Inmiddels wordt er in het stadhuis gewerkt om de betrokkenen te vragen wat men hieraan denkt te gaan doen. Wij hopen dat dit een brede politieke steun krijgt. In dit kader hebben wij besloten de diverse berichten over dit onderwerp te verwijderen en met smart te wachten op de (lokale) politiek.”

Deel dit bericht via: