Sleepboten varen fundering nieuw clubhuis Jachtclub Scheveningen haven binnen

1024
0
Fundering Jachtclub Scheveningen
Foto: De Scheveninger

Donderdag arriveerde de eerste ‘steen’ van het nieuwe clubhuis van Jachtclub Scheveningen in de Tweede Binnenhaven. De fundering bestaat uit een betonnen drijfbak. Het clubhuis wordt in de haven verder afgebouwd.

Maar liefst twee sleepboten brachten de drijfbak naar zijn plek in de Scheveningse jachthaven. De drijfbak van 22 bij 12 bij 3 meter, vormt de onderbouw van het nieuwe clubhuis. In de haven wordt deze verder afgebouwd. Eind 2020 moet de bouw klaar zijn zodat het clubhuis begin 2021 in gebruik kan worden genomen door de ruim 700 leden (zeilers, vissers, motorbootvaarders, duikers en roeiers) van Jachtclub Scheveningen.

De komst van de drijfbak is een belangrijke schakel voor de toekomstplannen van de gemeente én de Jachtclub Scheveningen. Voorzitter Marcel Schuttelaar: “We hebben in de planperiode intensief samengewerkt met meerdere wethouders van de Gemeente Den Haag. Samen hebben we de ambitie om van Scheveningen de sportiefste en meest gastvrije zeezeilhaven van de Noordzeekust te maken.” Het clubhuis wordt rond de jaarwisseling opgeleverd.

Deel dit bericht via: