Tesselseplein krijgt Groengele parkeerzone

1831
0
Beeld: Google

Het Tesselseplein krijgt per 1 oktober een Groengele zone, waar automobilisten kortstondig voor een laag tarief hun auto kunnen parkeren. De goedkope parkeerzones zijn een initiatief van Hart voor Den Haag en zijn bij diverse winkelgebieden in Den Haag ingevoerd.

Sinds 2016 kunnen mensen hun auto parkeren in Groengele zones voor een tarief van slechts 10 cent per uur, met een maximum parkeerduur van één uur. Hart voor Den Haag lobbyde voor de speciale parkeerzones bij winkelgebieden om de drempel om te parkeren en boodschappen te doen te verlagen. Inmiddels zijn er Groengele zones bij winkelcentrum Ypenburg, de Loosduinse Hoofdstraat en het Almeloplein. Uit evaluatie van de Groengele zones blijkt dat de speciale parkeerzones een goed instrument lijkt om het parkeergemak rondom winkels te faciliteren.

Hoewel winkelgebieden binnen Scheveningen niet zijn aangemerkt voor de invoering van een Groengele zone is het college van B en W. toch bereid om voor het Tesselseplein een uitzondering te maken. “De combinatie van door de aanvragers aangevoerde noodzaak en de vrees dat op dagen met mooi weer de parkeerplekken voor de winkels langdurig bezet gaan worden door strandbezoekers, heeft hierbij de doorslag gegeven”, aldus het college.

De parkeerplaatsen op het Tesselseplein, ter hoogte van huisnummers 25 tot en met 34, zullen vanaf 1 oktober aanstaande de Groengele zone vormen.

Deel dit bericht via: