Warm welkom voor Bark Europa in thuishaven

1114
0
Beeld: De Scheveninger

Dinsdag, even voor 12.00 uur, liep het expeditieschip Bark Europa na zo’n 80 dagen op zee weer de thuishaven Scheveningen binnen.

Door de coronacrisis begon het schip en de bemanning meer dan twee maanden geleden onverwachts aan de langste aaneengesloten periode op zee. Onder leiding van de Nederlandse kapitein Eric Kesteloo is de Europa vrijdag 27 maart vertrokken vanuit Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld. “Het is een verhaal van de vrijheid op zee, terwijl de rest van de wereld in quarantaine zit, maar ook het missen van geliefden en je zorgen maken om de mensen thuis. Het is in ieder geval een reis die we niet zullen vergeten”, aldus de bemanning.

De aankomst van de Bark Europa was tevens te volgen via een livestream op de Facebookpagina van de Bark Europa.

Deel dit bericht via: