Jongeren terroriseren Scheveningse boulevard

11103
0
Archiefbeeld: De Scheveninger

Scheveningers zijn helemaal klaar met de overlast op de boulevard door groepen jongeren. “Het is gewoon niet leuk meer om over de boulevard te wandelen op een warme dag. Meiden worden lastiggevallen, je wordt bijna voor je flikker gereden door scooters of racende auto’s en als je er wat van zegt, krijg je een grote mond en worden de nodige ziektes je toegewenst. Of je krijgt klappen”, aldus boze Scheveningers.

Mishandeling
Dat ondervond ook Jori afgelopen zaterdagavond. Hij werd op de boulevard zwaar mishandeld nadat hij een opmerking maakte over het feit dat hij werd afgesneden. Jori reed zaterdag rond 22.00 uur op zijn scooter op de Scheveningseslag toen hij plotseling bijna werd aangereden door een zwarte Volkswagen Golf GTI. Toen Jori de bestuurder van de Volkswagen daarover aansprak werd hij hard op zijn kaak geslagen. Vervolgens zag Jori dat de Volkswagen wegreed en is daarop achter de auto aangereden. Op de Strandweg ter hoogte van de Keizerstraat kwamen de beide mannen elkaar weer tegen en ontstond er opnieuw een discussie. De bestuurder van de auto die eerder had geslagen sloeg Jori wederom, maar nu met een hard voorwerp. Jori raakte hierbij zwaar gewond aan zijn oog en moest worden vervoerd naar het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen van het incident.

Gekscherend werd de term ‘#scheveningenmatters’ online gezet, maar voor de meeste Scheveningers is de maat echt vol. “De gemeente moet nu echt flinke stappen ondernemen, want ook afgelopen weekend was er weer nergens handhaving te bekennen. Er is gewoon een structureel probleem, waar niets aan gedaan wordt en dat weten die gasten dondersgoed. Straks nemen de mensen het heft in eigen hand en dan heb je de poppen aan het dansen.”

Deel dit bericht via: