Hart voor Den Haag: “Los fietsoverlast Keizerstraat op”

1195
0
Beeld: Hart voor Den Haag

Horendol worden de ondernemers en het winkelende publiek in de Keizerstraat ervan; rondslingerende en lukraak geparkeerde fietsen. Ze ontsieren de historische winkelstraat ernstig terwijl de oplossing zo simpel kan zijn vinden de ondernemers. Een ruime fietsenstalling (Biesieklette) in een van de leegstaande panden en het, in overleg met bewoners en ondernemers, plaatsen van fietsnietjes. Hart voor Den Haag maakt zich hier hard voor.

“Fietsen zijn eigenlijk wel het grootste probleem in de Keizerstraat”, zegt de voorzitter van de winkeliersvereniging Remco Striegel. “Ze rijden met volle vaart door de straat heen en ze worden te pas en te onpas overal tegenaan gegooid.” Ook bewoners ergeren zich dood aan mensen die hun fiets overal maar neergooien.

Raadslid Ralf Sluijs was recentelijk op wijkschouw met diverse ondernemers uit de Keizerstraat en is het helemaal met de winkeliers eens. “Sommige winkels hebben gewoon de barsten in de ramen staan van de rijwielen die ertegenaan gegooid worden. Ook zijn er fietsen aan lantaarnpalen bevestigd die er al maanden staan. Daar moet gewoon op gehandhaafd worden. In het centrum worden ze dan weggehaald, waarom hier niet?”, aldus Sluijs.

Namens Hart voor Den Haag stelt het raadslid samen met collega-raadslid Jelle Meinesz schriftelijke vragen aan het College van B en W. en pleiten zij voor het creëren van een fietsenstalling in een van de leegstaande panden, zoals onlangs ook op de Denneweg geopend is, meer fietsnietjes, betere handhaving op zwerffietsen en het principe van ‘winkels-open-fietsers-lopen’.

Deel dit bericht via: