In aanloop naar Vlaggetjesdag: de Grootste Haringquiz

841
0

Vlaggetjesdag is een jaarlijkse traditie waar veel Scheveningers naar uitkijken. Helaas kan dit feestelijke evenement dit jaar door de maatregelen rond het coronavirus niet doorgaan. Maar de organisatie is met een plan C gekomen, waardoor Vlaggetjesdag toch, al is het op een heel andere manier, beleefd kan worden.

Vanwege het gemis van onder meer de Grootste Haringparty en de Vlaggetjesdag Sing Along, twee activiteiten waar het publiek in grote getale naar toe kwam, heeft Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen als alternatief de Grootste HaringQuiz bedacht. Een gratis online quiz waar iedereen veilig vanuit huis aan kan deelnemen.

Pim Markering zal de Grootste HaringQuiz live presenteren vanuit een restaurant aan de eerste haven. “Er zijn vijf rondes met meerkeuzevragen over Vlaggetjesdag, over de haring en de bijbehorende folklore. Iedereen kan om 19.30 uur vanuit huis samen met vrienden en andere liefhebbers meedoen met deze quiz, via de website van Quizaway. Er is een gastoptreden van Sjaak Bral, en er is een aantal verrassingsoptredens”, aldus Gerbrand Voerman, voorzitter van Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen.

Inschrijven, alleen of per team, kan nu al via de website van Quizaway. De Grootste HaringQuiz aanstaande vrijdag 12 juni om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De persoon of het team dat na 50 vragen de meeste goede antwoorden heeft gegeven wint een echte harington!

Deel dit bericht via: