In aanloop naar Vlaggetjesdag: online en op televisie

1099
0
Beeld: Dick Teske

Vlaggetjesdag is een jaarlijkse traditie waar veel Scheveningers naar uitkijken. Helaas kan dit feestelijke evenement dit jaar door de maatregelen rond het coronavirus niet doorgaan. Maar de organisatie is met een plan C gekomen, waardoor Vlaggetjesdag toch, al is het op een heel andere manier, beleefd kan worden.

Gerbrand Voerman, voorzitter van Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen vertelt dat, nu Vlaggetjesdag niet op de gebruikelijke manier kan plaatsvinden, de organisatie heeft besloten om deze dag op andere manieren te vieren. “We zagen het natuurlijk aankomen en zijn eerst gaan kijken naar de verplichtingen die we al aangegaan waren. Het was plan B om die af te handelen en het volgend jaar weer op te pakken. Maar terwijl we daar mee bezig waren, vormden zich langzaam ideeën over wat er wél zou kunnen. En zo ontstond plan C. Alternatieve activiteiten die wel passen in deze tijd en die het feestelijke gevoel dat de nieuwe haring oproept toch overbrengt.”

De afgelopen dagen werden al diverse opnames voor Studio Vlaggetjesdag gemaakt. Op zaterdag 13 juni gaat Studio Vlaggetjesdag drie keer live via de Facebookpagina van Vlaggetjesdag. “We zenden uit vanuit de hal van de Visafslag en wisselen interviews af met kijkjes achter de schermen, terugblikken naar voorgaande jaren en de prijsuitreikingen van het ‘Vlaggen op Vlaggetjesdag’ en de kinderkleurwedstrijd”, vertelt Gerbrand.

Bij Omroep West wordt aanstaande zaterdag ook uitgebreid aandacht besteed aan Vlaggetjesdag. Gerbrand vertelt dat er onder andere een twee uur durende documentaire uitgezonden wordt. Daarnaast interviewt Erik Kooyman gasten op de SCH-236 ‘Noordster’.

Deel dit bericht via: