In aanloop naar Vlaggetjesdag: Vlaggen op Vlaggetjesdag

1106
0
Beeld: Dick Teske

Vlaggetjesdag is een jaarlijkse traditie waar veel Scheveningers naar uitkijken. Helaas kan dit feestelijke evenement dit jaar door de maatregelen rond het coronavirus niet doorgaan. Maar de organisatie is met een plan C gekomen, waardoor Vlaggetjesdag toch, al is het op een heel andere manier, beleefd kan worden.

Om te zorgen dat Vlaggetjesdag toch nog zichtbaar wordt op Scheveningen wil Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen in het Vlaggetjesdagweekend zoveel mogelijk met vlaggen versierde straten, voortuinen, huizen, boten en balkons zien. “We roepen iedereen op om te vlaggen. Dat mag met de Nederlandse vlag, de Scheveningse vlag, of eigen gemaakte vlaggen. Maar het mag ook de vlag van ‘Muzee moet blijven’ zijn, want Muzee Scheveningen geeft het hele jaar aandacht aan de thema’s die we met Vlaggetjesdag vieren. Het lijkt ons leuk als jong en oud in het Vlaggetjesdagweekend een ommetje door Scheveningen maakt om zo de inspanningen van iedereen te bewonderen”, aldus voorzitter Gerbrand Voerman.

Met het vlaggen op Vlaggetjesdag vallen ook nog leuke prijzen te winnen. Je kunt deelnemen met je straat, maar ook individueel meedoen. Kijk voor deelname op de website van Vlaggetjesdag. Het insturen van foto’s kan tot en met 11 juni aanstaande.

Deel dit bericht via: