Circulaire Voedselstraat Belgisch Park geopend

660
0

Aflopen week vond in de Gentsestraat de opening plaats van de Circulaire Voedselstraat. Wethouder Liesbeth van Tongeren verzorgde, samen met twee kinderen uit de buurt, als officiële openingshandeling de planten in één van de nieuwe groene bankjes.

Onlangs zijn er tien groene bankjes en tien boomspiegels geplaatst in het Belgisch Park. De bankjes zijn gemaakt van duurzaam materiaal en hebben een bak aan de achterzijde waar eetbare planten en kruiden in zitten voor de mensen. Bewoners kunnen dus kruiden plukken om te gebruiken. Wat munt voor in de thee, basilicum voor door de pasta. Het kan allemaal.
In de boomspiegels zijn planten geplaatst voor bijen en vlinders. Om de cirkel rond te maken is er ook gestart met het plaatsen van regentonnen waardoor de planten met regenwater bewaterd kunnen worden.

Dit alles maakt onderdeel uit van het initiatief genaamd de ‘Circulaire Voedselstraat’ waarbij de initiatiefnemers als doel hebben de wijk te vergroenen en te verduurzamen. “Onze ambitie is een kilometerlange voedselstraat voor mens en dier. We zijn de gemeente dankbaar dat we deze subsidie hebben gekregen om vorm te gaan geven aan onze droom. Verder kijkend zien we mooie noten- en fruitbomen, tuintjes om de oracs, bijenhotels, groene parkeerplaatsen en nog meer boomspiegels.”

Het initiatief wordt gedragen door een aantal enthousiaste bewoners, de winkeliers van de BIZ Belgisch Park, bewoners uit het Belgisch Park en een aantal adviseurs met kennis van vergroening en duurzaamheid.

Deel dit bericht via: