In aanloop naar Vlaggetjesdag: Aftrap met kinderactiviteiten

2771
0
Beeld: Dick Teske

Vlaggetjesdag is een jaarlijkse traditie waar veel Scheveningers naar uitkijken. Helaas kan dit feestelijke evenement dit jaar door de maatregelen rond het coronavirus niet doorgaan. Maar de organisatie is met een plan C gekomen, waardoor Vlaggetjesdag toch, al is het op een heel andere manier, beleefd kan worden.

Op woensdag 10 juni trapt Muzee Scheveningen af met Vlaggetjesdag voor kinderen. “Er is een leuk programma op de binnenplaats, waarin het Schevenings goud, de haring, en de Scheveningse tradities centraal staan”, vertelt Gerbrand Voerman, voorzitter van Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen. “Kinderen kunnen zelf nieuwe klederdracht ontwerpen, ontdekken alles over de haring en de haringvisserij en gaan aan de slag met druktechnieken om een nieuwe Scheveningse vlag te maken. Vlaggetjesdag voor kinderen wordt om 13.00 uur geopend door het kinderkoor De Zeesterren, met onder andere een speciaal voor Vlaggetjesdag geschreven lied. Daarna nemen de kinderen in kleine groepjes deel aan het programma.”

Het kinderprogramma voor Vlaggetjesdag in Muzee Scheveningen is al volgeboekt. Kijk voor meer informatie en deelname aan andere (online) activiteiten rondom Vlaggetjesdag 2020 op de website van Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen.

Deel dit bericht via: