Wethouder ontvangt 9300 handtekeningen voor behoud Muzee

1039
0
Beeld: Arnaud Roelofsz

Dinsdagmiddag overhandigde Muzee Scheveningen persoonlijk én virtueel meer dan 9.300 handtekeningen aan wethouder Robert van Asten (Cultuur). Deze handtekeningen werden verzameld in vijf weken tijd, met steunbetuigingen uit Scheveningen en de hele regio.

De petitie werd symbolisch overhandigd in een kleine Scheveningse harington. “We hebben hem wel van tevoren uitgespoeld”, grapt interim-directeur Jeroen van de Wiel. Op de harington staat het aantal petities die er getekend zijn.

De 5-jarige Bibian Kooimans overhandigde de harington aan de wethouder. Speciaal voor deze gelegenheid kleedde zij zich in Scheveningse dracht, een traditie uit haar betovergrootmoeder’s tijd. Bibian, die geregeld met haar moeder in Muzee komt, vond het spannend en een hele eer om de ton te mogen overhandigen.

Naast de petitie werd een video gepresenteerd door van de Wiel. “Eerst wilden we met een grote groep naar het gemeentehuis komen, maar dat werd ons afgeraden. Met deze video laat onze achterban toch hun stem horen. De wethouder kan met zijn eigen ogen zien dat Scheveningers en Hagenaren, van 9 tot 90 jaar oud, willen dat Muzee blijft bestaan.” Van Asten reageerde enthousiast op het filmpje. “Het is te zien dat Muzee veel steun krijgt uit Scheveningen.”

Muzee kwam op 24 april in actie toen bekend werd dat hun aanvraag voor subsidie vanaf 2021 niet werd gehonoreerd. Het team ging de strijd aan met een petitie, raamposters, vlaggen en social media campagne. “Deze 9.300 handtekeningen mogen niet genegeerd worden”, aldus Muzee voorzitter Chris Schaapman. “Het laat zien dat Muzee leeft onder de mensen. Schevenings erfgoed en het Cultuuranker mogen niet verloren gaan. Hopelijk kunnen wij wethouder Van Asten ervan overtuigen dat Muzee’s subsidieaanvraag wél wordt gehonoreerd.”

Deel dit bericht via: