De terrassen zijn weer open!

1242
0
Beeld: Dick Teske

Op maandag 1 juni, stipt om 12.00 uur, mocht de horeca de deuren weer openen. Aan de ene kant een flinke opluchting voor de ondernemers, aan de andere kant zorgden de nieuwe richtlijnen afgelopen week al voor de nodige hoofdbrekens bij de horeca.

Hoe richten we ons terras zo veilig mogelijk in? Welke ruimte kunnen we benutten? Hoe brengen we onze klanten op de hoogte? Rekenen we een coronatoeslag? En zo ja, hoe berekenen we die? Allemaal vragen waar binnen enkele dagen een antwoord op gevonden moest worden. “Het voelt voor velen van ons alsof we voor het eerst een zaak openen, maar we maken er met z’n allen het beste van. Ik denk dat de klanten wel snappen, dat het voor ons ook allemaal nieuw is en alles net even anders gaat dan normaal”, aldus een Scheveningse horecaondernemer.

Ondanks de versoepeling van de maatregelen waarschuwt de Veiligheidsregio Haaglanden dat het devies nog steeds ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ en ‘vermijd drukte’ is. “Iedereen is blij met de komende versoepelingen, die inwoners en ondernemers meer ruimte geeft, maar we rekenen er op dat iedereen de verantwoordelijkheid neemt die nodig is om deze nieuwe ruimte veilig te benutten en dus te behouden. Houd je aan de afspraken en de aanwijzingen. Ga bij drukte niet óók in die rij staan, maar keer om en help onze ondernemers om nu maximaal gebruik te maken van de nieuwe versoepelingen”, aldus Johan Remkes, als plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Deel dit bericht via: