Doek valt na 25 jaar voor Stichting Trix

1330
0
Vertrek gerestaureerde Trix in 2003. Beeld: Dick Teske

Stichting Trix zal per 1 juli aanstaande formeel opgeheven worden. De stichting was bijna 25 jaar gehuisvest aan de Scheveningse haven en bood jongeren met meervoudige problematiek een opleidingstraject. De stichting dankt haar naam aan het eerste project: de restauratie van de logger Trix.

Vanwege nieuwbouwplannen aan de kade van de Tweede Binnenhaven moest Stichting Trix vorig jaar verhuizen naar de Binckhorst. Daar leek het opleidingstraject een nieuwe toekomst tegemoet te gaan, maar een klein jaar later lijkt het doek toch te vallen. “Stichting Trix heeft de afgelopen jaren een goede subsidie relatie gehad met de gemeente Den Haag. Dankzij deze subsidie hebben we de afgelopen 25 jaar jongeren uit Den Haag en omstreken een tweede, derde of vierde kans kunnen geven”, laat het bestuur weten. Vanaf 1 juli stopt de subsidieregeling en start de gemeente met een nieuwe financieringsmethode. Volgens het bestuur van de Trix passen de randvoorwaarden waarmee de stichting werkt ‘niet in het financiële plaatje dat de gemeente Den Haag voor ogen heeft.’

Het bestuur ziet daarom geen andere optie dan om Stichting Trix per 1 juli aanstaande op te heffen. “De afgelopen 25 jaar heeft de Trix veel jongeren die al waren afgeschreven en niet in een hokje passen, dagbesteding, structuur en een opleiding met erkend diploma kunnen bieden. Maar tijden veranderen en daarmee ook de manier van financieren van maatschappelijke organisaties”, besluit het bestuur van de stichting.

Deel dit bericht via: