Online benefietconcert voor Tante Knier en KNRM

2269
0

Zanger Marcel de Zoete zal aanstaande zaterdag een benefietconcert geven via een livestream op Facebook. Naast Marcel zullen nog meer artiesten langskomen, tussen 12.00 en 16.00 uur, om hun steentje bij te dragen.

Marcel zingt sinds de start van de coronacrisis bijna dagelijks voor tientallen volgers op Facebook en heeft ook al diverse ouderen kunnen verblijden met een optreden op afstand. “De coronacrisis is deel uit gaan maken van ons leven. Het begin een grote schok gevolgd door een lach en traan. Dagenlang heb ik voor me uit zitten staren. Wat is dit en wat moeten we ermee? Ineens was alles anders”, vertelt Marcel.

Eén van de mooie dingen die hij zag voortkomen uit de ellende die de coronacrisis met zich meebracht, waren de vele initiatieven om anderen te helpen. “Wat er voor mij een uitsprong was de maaltijdservice vanuit café Tante Knier in de Keizerstraat. René Vink bereidt en bezorgt dagelijks met een grote groep vrienden en bekenden maaltijden voor zo’n 130 mensen in Scheveningen en Duindorp. Daar wilde ik op mijn manier graag bij helpen, want hij krijgt straks waarschijnlijk een flinke gas- en elektriciteitsrekening voor zijn kiezen. Dus ik dacht aan een online benefietconcert, waarbij de opbrengst naar dat doel gaat.”

Daarbij laat ook het drama van maandag 11 mei, waarbij vijf jonge mensen het leven lieten, Marcel niet los. “Ik ben zelf wezen kijken en het was angstaanjagend. De wind, het schuim, de sirenes, maar ook de bezorgde blikken van de hulpverleners. Die hulpverleners wil ik ook graag een hart onder de riem steken. Daarom gaat het opgehaalde geld naar zowel Tante Knier als de KNRM.”

Het benefietconcert start aanstaande zaterdag om 12.00 uur. Naast Marcel zelf en zijn dochter Jessica zullen onder meer Leo Twin, Jonie van der Mey, Marcus de Niet, Wesley de Bruin en Pat Smith optreden. Donaties voor het benefietconcert zijn van harte welkom en kunnen online gedaan worden via een ‘Tikkie’ of contant – met in acht neming van de coronamaatregelen – bij Marcel aan de Badhuisstraat 23.

Deel dit bericht via: