VVD: “Maak de Statenlaan veiliger”

1511
0
Beeld: De Scheveninger

Wat betreft de VVD komt er een einde aan de racebaan op het traject van de Statenlaan in het Statenkwartier. Eerder heeft de VVD al verzocht om flitspalen, stoplichten en andere middelen om de racers aan te pakken.

Judith Oudshoorn, raadslid voor de VVD en bewoner van het Statenkwartier: “Ik woon zelf vlakbij de Statenlaan en het is een enorm gevaarlijke weg. Mijn kinderen mogen overal door de buurt fietsen, behalve op de Statenlaan, kruising Eisenhowerlaan. Ik heb alleen al in 2020, drie ongelukken zien gebeuren.”

De Statenlaan staat bekend om de steeds terugkerende gevaarlijke verkeerssituaties. Deze worden onder andere veroorzaakt door onoverzichtelijke kruispunten, te hard rijden én de weinige controle hierop. Met name het onoverzichtelijke kruispunt van de Statenlaan met de Willem de Zwijgerlaan en de Eisenhouwerlaan zorgt voor veel ongelukken. Tijd voor de VVD-raadsleden Det Regts en Judith Oudshoorn om aan de bel te trekken. Det Regts: “Het college maakt werk van nul verkeersslachtoffers: om dit doel te bereiken zullen ze toch eerst wat aan dit gevaarlijke kruispunt moeten doen.”

Judith Oudshoorn en Det Regts hebben het college daarom via een motie gevraagd om zo snel mogelijk onderzoek te doen naar de verkeersveiligheid op dit kruispunt, waarbij ook het traject Statenlaan/Stadhouderslaan en Koningin Emmakade/Waldeck Pyrmontkade meegenomen wordt.

Deel dit bericht via: