Strandtenten willen open, of het nu mag of niet

939
0
Beeld: De Scheveninger

Met de komende dagen heerlijke temperaturen in het verschiet willen de Scheveningse strandtenten vanaf woensdag gedeeltelijk open, ondanks dat de gemeente dinsdag heeft aangegeven dat dat niet mag.

Volgens André Triep van de Vereniging van Strandexploitanten willen de strandtenten in ieder geval vanaf woensdag de toiletten openen en zorgen dat mensen iets kunnen drinken op een strandbedje. “Het opstellen, verstrekken of verhuren van strandmeubilair in de buurt van het restaurant is een ongeoorloofde uitbreiding van de exploitatie dat onder de geldende noodverordening niet is toegestaan”, liet de gemeente weten naar aanleiding van het verzoek van de strandtenteigenaren. De gemeente vindt dat de openstelling van de strandhoreca onaanvaardbare gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. “Deze bepalingen veranderen alleen als de minister-president namens het kabinet met andere richtlijnen komt omdat het coronavirus beter onder controle is”, aldus burgemeester Remkes.

Remkes, die tevens plaatsvervangend voorzitter is van de Veiligheidsregio Haaglanden, heeft begrip voor de moeilijke situatie waarin (horeca)ondernemers zich bevinden, maar blijft voorlopig vasthouden aan de grenzen van de geldende noodverordening van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Deel dit bericht via: