Bibliotheek Scheveningen weer geopend

450
0

Donderdag 14 mei is Bibliotheek Scheveningen weer opengegaan, en je kunt er weer boeken, tijdschriften en Dvd’s lenen en terugbrengen. Tot 3 juni wordt er geen boete gegeven. Computer- en printergebruik, in de bibliotheek lezen en spelende kinderen zijn nog niet toegestaan.

De eerste dag was een groot succes volgens Elise Penning, stadsdeelhoofd Scheveningen. “De aanloop was groot. We zijn bijna twee maanden dicht geweest, en iedereen is enorm blij dat we weer open zijn. Je merkt dat je gemist bent en dat mensen blij zijn dat ze ons weer zien. We hebben wel gewaarschuwd dat ze niet allemaal tegelijk moesten komen. Ook ouderen zijn blij zijn dat ze weer een praatje kunnen maken, ook al vinden sommigen het toch een beetje spannend. De boeken, tijdschriften of Dvd’s die ze nu lenen mogen ze zes weken houden.”

In de bibliotheek gelden huisregels op basis van de adviezen van het RIVM. Bij binnenkomst in de hal staan containers waarin de boeken teruggebracht kunnen worden. Deze blijven daarin drie dagen in quarantaine. Op de vloer staat met stickers de looprichting en de anderhalve meter afstand aangegeven. “Er mogen maar twintig mensen tegelijk naar binnen, en we vragen om in principe alleen te komen. Bezoekers kunnen in het begin hun handen desinfecteren en krijgen een kaart mee waarop alle huisregels staan. Deze eerste fase duurt tot 3 juni, daarna kijken we hoe het zich hier en in de landelijke politiek ontwikkelt. We merken dat de bezoekers gewend zijn aan de maatregelen. Ze werken goed mee en zorgen voor een snelle doorstroming. Iedereen houdt rekening met elkaar en daar ben ik erg blij mee.”

Deel dit bericht via: