Zoekactie voortgezet, twee doden geborgen

2260
0
Beeld: Dick Teske

De hulpdiensten hebben dinsdagochtend vanaf 5.30 uur de zoekactie naar de sinds maandagavond vermiste watersporters hervat. Inmiddels zijn er twee lichamen geborgen, naar een derde bevestigde vermiste wordt nog gezocht.

Het ging maandagavond rond 19.15 uur compleet mis naast het Noordelijk Havenhoofd, toen een groep geoefende zwemmers en een aantal surfers in de problemen kwamen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar hadden vanwege de condities op het water de grootste moeite om bij de slachtoffers te komen. De schipper van de KNRM noemde de situatie tijdens de actie ‘te gevaarlijk’.

Uiteindelijk werden zeven personen door de hulpdiensten uit het water gehaald, waarvan drie er ernstig aan toe waren. Twee van de watersporters overleden ter plekke. Een derde persoon is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De zoektocht naar nog drie vermiste watersporters werd maandagavond om 22.30 uur gestaakt. De hulpdiensten hebben dinsdagochtend vroeg de zoektocht hervat. Een SAR-helikopter heeft hierbij de enorme schuimlaag deels weggeblazen zodat er beter zicht in het zoekveld kwam.

‘s Ochtends werden twee lichamen geborgen rond het Noorderlijk Havenhoofd. Er wordt nog gezocht naar het vijfde vermiste slachtoffer.

Deel dit bericht via: