Vijf dodelijke slachtoffers na drama Noordelijk Havenhoofd

2722
0
Beeld: De Scheveninger

Tijdens een persconferentie over het drama bij het Noordelijk Havenhoofd heeft burgemeester Remkes bevestigd dat er vijf slachtoffers zijn te betreuren.

Maandagavond zijn een 30-jarige en 38-jarige overleden nadat zij door de hulpdiensten uit het water waren gered. Drie personen werden toen nog vermist.

Twee lichamen, van een 22-jarige Delftenaar en een 24-jarige Hagenaar, zijn dinsdagochtend geborgen door de hulpdiensten. Het lichaam van het laatste slachtoffer – een 23-jarige Delftenaar – is een aantal keer gezien tijdens de zoekactie, maar kon tot op heden niet geborgen worden.

“Vandaag spreken we over de slachtoffers, morgen over wat er is gebeurd”, zei burgemeester Remkes tijdens de persconferentie. “Ik begrijp dat u honderd vragen heeft, die vragen hebben wij ook. U kunt uw honderd vragen straks honderd keer stellen en ik zal honderd keer zeggen dat we het gaan uitzoeken, maar daar brengen we nu onze slachtoffers niet mee terug”, aldus Remkes.

Het ongeluk zal eerst door de betrokken hulpdiensten worden geevalueerd. Daarna wordt gekeken of er maatregelen genomen dienen te worden om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Deel dit bericht via: