Fonk: “Het biedt perspectief dat je weer wat mag gaan doen”

471
0
Beeld: Dick Teske

Hoe gaat het met de Scheveningse ondernemers in tijden van corona? We stellen ze drie vragen. Deze keer aan Job Wagter van Fonk Beach, Strandweg 2.

Wat betekenen de maatregelen voor je bedrijf?
Ook Fonk Beach van Job moest 15 maart verplicht haar deuren sluiten. “Ik heb besloten om ons vaste team in dienst te houden en gebruik te maken van de NOW-regeling. Die viel heel erg tegen, maar we hebben het gedaan omdat Romy en ik ons daar goed bij voelen. Gelukkig mogen we vanaf 1 juni weer wat doen, maar financieel is wel een strop. We moeten ons geld in deze maanden verdienen, en die periode is nu een stuk korter geworden. We weten nog niet waar de gemeente nog mee gaat komen. Of er nog nieuwe steunmaatregelen komen.”

Welke maatregelen nemen jullie nu restaurants weer beperkt open mogen?
Vanaf 1 juni mogen de terrassen weer open en binnen mogen de restaurants binnen maximaal 30 personen ontvangen. “We waren al bezig met plannen op het gebied van hygiënerichtlijnen, looppaden en tafels op 1,5 meter afstand. Nu wachten we op het nieuwe definitieve pakket aan maatregelen. De Koninklijke horecabond is daar druk mee bezig, en daar horen we vandaag of morgen meer over. De schade halen we niet meer in, maar het biedt wel perspectief dat je weer wat mag gaan doen. Dat levert weer energie op.”

Wil je nog iets zeggen tegen je klanten?
“Dat we ze heel graag weer willen zien vanaf 1 juni. Voor binnen is reserveren gewenst. Voor de rest hoop ik op verschrikkelijk mooi weer, zodat we onze klanten weer mogen bedienen en blij maken.”

Deel dit bericht via: