Rederij Groen: “Voor ons is het alle zeilen bijzetten”

1919
0

Hoe gaat het met de Scheveningse ondernemers in tijden van corona? We stellen ze drie vragen. Deze keer aan Henk Groen van Rederij Groen aan de Dr. Lelykade.

Wat betekenen de maatregelen voor je bedrijf?
Als internationaal opererend bedrijf heeft Rederij Groen ook te maken met de gevolgen van de coronacrisis. “Voor ons is het alle zeilen bijzetten. We hebben schepen in onder andere Amerika en Brazilië liggen. Omdat de grenzen dicht zijn, liggen die aan de kant en hebben we geen verdiensten terwijl er wel bemanning aan boord zit. We hebben nog wel veel werk bij de windmolenparken, dat gaat gelukkig gewoon door.”

Welke maatregelen neem je zelf?
“Op kantoor werken we met een A-ploeg en B-ploeg van elk elf mensen, die om de dag werken.
We werken ook gedeeltelijk thuis, maar er zijn dingen die je samen moet bespreken, daar ontkom je niet aan. We hebben schermen besteld. Als die allemaal binnen zijn, kunnen we weer met z’n allen op kantoor werken. Het bedrijf moet doorgaan. Als er iemand van de ploeg uitvalt, betekent dat harder werken voor de rest van het team, dus zo met halve teams werken is lastig. Ik ben zelf op leeftijd, maar werk nog drie dagen in de week.”

Wil je nog iets zeggen tegen je klanten?
“Onze klanten zitten allemaal in buitenland, en daar heb ik elke dag contact mee. Ik wil nog wel zeggen dat het voor onze medewerkers belangrijk is om elkaar te zien. We hebben een bepaalde harmonie met elkaar. Daarom hebben we een foto gemaakt van elk team en die naar de andere ploeg gestuurd.”

Deel dit bericht via: