Opvallend: Geen vlag meer op de Scheveningse vuurtoren

1603
0
Beeld: Dick Teske

Vandaag viel het bij veel mensen op dat er niet meer gevlagd wordt vanaf de Scheveningse vuurtoren. Voorheen wapperde de Nederlandse vlag altijd fier boven Scheveningen op de zogenoemde ‘vlagdagen’, maar vandaag op Koningsdag ontbrak de vlag.

Het blijkt dat de vuurtoren sinds de grootschalige renovatie van vorig jaar het zonder vlaggenmast moet stellen. Eén van de vrijwilligers van Muzee Scheveningen, die regelmatig rondleidingen in de vuurtoren gaf, liet weten dat bij de werkzaamheden door Rijkswaterstaat vorig jaar de vlaggenmast is weggehaald. “Omdat de vuurtoren geen officieel rijksgebouw is wilden ze geen nieuwe vlaggenmast plaatsen. Als we een vlaggenmast willen moeten we die zelf bekostigen en dat loopt al snel in de duizenden euro’s.”

Het ziet er dus naar uit dat Scheveningen voorlopig afscheid moet nemen van een wapperende vlag op één van haar iconen.

Deel dit bericht via: