Voorstel voor nieuwbouw Haags Veegbedrijf aan Vissershavenstraat

1154
0
Beeld: De Scheveninger

Het college van B en W. heeft een voorstel gedaan voor een nieuw onderkomen voor het Haags Veegbedrijf (HVB) aan de Vissershavenstraat. Het voorstel wordt deze week besproken door de commissie Ruimte van de gemeenteraad.

Volgens het college voldoet het bestaande onderkomen van het HVB aan de Vissershavenstraat niet meer aan de huidige eisen die gesteld worden aan een moderne en efficiënte bedrijfsvoering. “De locatie stamt uit 1924 en is in de loop der tijd regelmatig aangepast, maar op dit moment verkeren veel ruimtes in zeer slechte staat. Als er de komende jaren geen investeringen worden gedaan zal de veiligheid van onze medewerkers in het geding komen”, aldus het college.

Omdat renovatie, gezien de hoge kosten, geen optie is zal het huidige pand gesloopt worden en is nieuwbouw realiseren de doelstelling. “In het nieuwe pand zullen de volgende bedrijfsonderdelen worden gehuisvest: de Stadsploeg HVB, Strandploeg HVB, HHO/Boswachters, Wijkstation Duinstraat en wijkstation D’Aumeriestraat.”

De commissie Ruimte zal deze week de besluitvorming over de financiering bespreken, hierna wordt gestart met de voorbereidingen om te komen tot een Voorlopig Ontwerp. Het Voorlopig Ontwerp zal tot stand komen in overleg met wijkbewoners en -organisaties.

Deel dit bericht via: