Bark Europa keert direct terug naar thuishaven Scheveningen

905
0
Beeld: Richard Simko

Half maart kwam het Nederlandse Tall Ship Bark Europa terug van haar laatste Antarctica expeditie van het seizoen. De gevolgen van het coronavirus maakten zowel voortzetting van de reisplannen, als het naar huis vliegen van bemanningsleden, onmogelijk. Onder leiding van de Nederlandse kapitein Eric Kesteloo is expeditieschip Bark Europa vrijdag 27 maart vertrokken vanuit Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld, en onderweg naar Nederland.

Het was een uitdagende week voor de bemanningsleden die hadden gepland om terug te vliegen naar hun familie. Maar de grootste onzekerheid is weg, het doel is de Europa naar huis brengen.

Over 2,5 maand hoopt de 19-koppige bemanning, waarvan vier de Nederlandse nationaliteit hebben, de thuishaven in Scheveningen te bereiken. Iedereen aan boord is gezond en corona-vrij, er is voldoende proviand aan boord en de saamhorigheid is groter dan ooit tevoren.

Deel dit bericht via: