“Scheveningen moet bloeien wanneer de situatie normaliseert”

523
0
Foto: Dick Teske

Residentie Hotels, Stichting Buitengewoon Scheveningen en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Den Haag roepen de Haagse gemeenteraad op om nog eens extra te kijken naar de situatie van hotels en horeca op Scheveningen en in Den Haag. Vooral de lange termijn mag volgens de organisaties niet vergeten worden.

De drie organisaties zijn erg te spreken over het pakket aan hulpmaatregelen voor ondernemers die de gemeente afgelopen week bekend maakte. Maar graag willen ze dat er ook wordt gekeken naar maatregelen voor de lange termijn en dan vooral voor het moment dat de situatie normaliseert.

“Wij roepen de gemeente dan ook op om maatregelen te nemen die eraan bijdragen dat onze stad gaat bruisen en toeristen zal trekken op dat betreffende moment. Hierbij kan de stad letterlijk gaan bloeien door de buitenruimtes en de boulevard op te fleuren en tijdig aan te pakken (Klein Keukenhof aan zee). Of spreekwoordelijk, door evenementen groot en klein makkelijker toe te staan en te ondersteunen. De vergunningaanvraag te vereenvoudigen en de behandeltermijn sterk te verkorten. Activiteiten op de boulevard, het vuurwerkfestival, bedrijvigheid in de binnenstad en op het Lange Voorhout”, aldus Arjan Verburg, voorzitter Residentie Hotels.

KHN, afdeling Den Haag hoopt ook dat de gemeente zal kijken naar de voorgenomen verhoging van de toeristenbelasting vanaf 1 juli aanstaande. “De toeristen hebben lange tijd niet kunnen reizen, hebben het geld voor een tripje al opzijgezet. Met name voor deze doelgroep is de hoge toeristenbelasting een afweging om wel of niet voor een bestemming te kiezen.”

Het bestuur van Buitengewoon Scheveningen doet daar een schepje bovenop en hoopt dat de gemeente nog verder vooruit zal kijken om de toeristische sector na de coronacrisis uit het slop te trekken. “Naast verlengen van het seizoen, tijdelijke extra marketing inspanningen, bereikbaarheid en aantrekkelijkheid verhogen, zou Stichting Buitengewoon Scheveningen ook willen aandringen op lange termijn visie als de beoogde bezuinigen op DSO, afdeling Economie.”

De voorstellen van de organisaties worden besproken in de extra werkbespreking van de gemeenteraad over de coronacrisis. Deze zal donderdag plaatsvinden na de verkorte raadsvergadering.

Deel dit bericht via: