Scheveningse markt krijgt beveiliging

2207
0

De kooplieden van de wekelijkse markt in de Stevinstraat starten deze donderdag met het inhuren van beveiliging. Dit om onwenselijke situaties zoals die woensdag op de Haagse Markt ontstonden tegen te gaan. Op de Haagse Markt werden de strikte maatregelen vanwege het nieuwe coronavirus structureel genegeerd.

Naast het inhuren van beveiliging doen de kooplieden zelf ook al veel om hun klanten en zichzelf te beschermen. “Alle kraamhouders nemen maatregelen en spreken hun klanten aan. Toch bleek dat op de Haagse Markt geen garantie tot succes. Naast de gemeentelijke handhavers gaan de ondernemers dus ook nu beveiliging inzetten”, legt Arco Verkerk uit namens de kooplieden. Volgens Verkerk zal de beveiliging mensen aanspreken wanneer die samenscholen of verzoeken aan hun laars lappen. “Wij willen dat iedereen veilig en gezond hun boodschappen bij ons kunnen doen.”

De Scheveningse markt is op donderdag in de Stevinstraat geopend van 9.00 tot 16.30 uur.

Deel dit bericht via: