Fleurige actie voor Scheveningse ouderen

1489
0

Welzijnslocatie Het Trefpunt en bloemenkiosk Bloemenwaas in Duindorp hebben gezamenlijk een hartverwarmende actie opgezet voor ouderen op Scheveningen. Deze ouderen zitten door de corona-crisis afgezonderd in woonzorgcentra, vaak verstoken van bezoek. Daarom werd deze kwetsbare groep op een fleurige manier een hart onder de riem gestoken.

“Momenteel is Het Trefpunt gesloten en dan ga je nadenken over wat je kan doen voor de bewoners van Scheveningen”, legt Danielle Harthoorn van Het Trefpunt uit. “Er zijn zo veel mooi initiatieven in de wijk, van buren, ondernemers, de kerk, hartverwarmend. Dus kwam het idee om via bloemisten een opstekertje te sturen aan ouderen. Die hebben het momenteel zwaar, zitten thuis zonder bezoek. De actie is heel simpel en ik roep mensen op om zelf zo’n actie op te zetten. Zo help je ook de bloemisten die het moeilijk hebben.”

Hoe gaat het in zijn werk? Mensen kunnen bij de bloemenkiosk van Sjors op het Tesselseplein een (extra) bloemetje kopen. Deze bloemen worden door Sjors apart gehouden en de dames van Het Trefpunt brengen die naar een woonzorgcentrum in het stadsdeel Scheveningen.

De actie van Het Trefpunt en Bloemenwaas was direct een groot succes. Alle 45 kaartjes voor aan de bloemen konden worden gebruikt. De bloemen werden donderdagmiddag bezorgd bij het Uiterjoon. “Morgen gaan we naar Bosch en Duin, want de bloemen blijven binnenstromen!”, aldus een enthousiaste Danielle.

Deel dit bericht via: