Vlaggetjesdag viert de vrijheid op 13 juni 2020

2751
0

De poster voor Vlaggetjesdag 2020 is deze week bekend gemaakt. Zoals veel andere evenementen zal Vlaggetjesdag dit jaar ook gaan richten op het thema ’75 jaar vrijheid’ blijkt uit het prachtige artwork van de nieuwe poster.

Vlaggetjesdag is dit jaar op zaterdag 13 juni. Evenals voorgaande jaren is er voorafgaand aan Vlaggetjesdag en op de dag na de Scheveningse feestdag ook nog van alles te beleven.

Het seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ wordt op donderdag 11 juni afgetrapt met de veiling van het eerste vaatje in de Scheveningse Visafslag. De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje gaat dit keer naar Stichting Ambulance Wens. Afgelopen jaar bracht het eerste vaatje nog 95.500 euro op. Dat bedrag ging naar de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou.

Op vrijdag 12 juni zullen ’s middag de oud-vissers weer aanmonsteren voor hun jaarlijkse vaartocht. Aansluitend vindt aan de kopse kant van de tweede binnenhaven het netwerkevent de Grootse Haringparty plaats. De vrijdag wordt afgesloten met de succesvolle ‘Sing Along’, waarbij er weer uit volle borst meegezongen kan worden met een scala aan bekende nummers.

De zondag na Vlaggetjesdag is er een moment van bezinning tijdens Gospel aan de Haven. Ook zal er op 14 juni aanstaande weer gestreden worden voor de prestigieuze Vlaggetjesdagcup. Deze gezellige zeilwedstrijd mag na het succesvolle eerste jaar in 2019 op herhaling in 2020.

Deel dit bericht via: