Kampeerbus op Rijslag compleet verwoest door brand

1200
0
Foto: De Scheveninger

Vrijdagmiddag, rond 15.30 uur, werd een kampeerbus compleet verwoest door een hevige brand op de hoek van de Rijslag met de Nieuwe Duinweg. Het ingrijpen van de brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig compleet verloren ging.

De eigenaar was met de kampeerbus uit 1992 onderweg toen hij opmerkte dat het voertuig meer rook produceerde dan anders. “Bij het starten rookte ‘ie altijd wel wat, maar dit was meer dan normaal. Daarom was ik even gestopt”, liet de eigenaar weten. Toen de eigenaar daarna weer verder wilde rijden startte de kampeerbus niet meer. “Ineens ging ‘ie heel heftig roken en zag ik vlammen. Toen is het snel gegaan. Ik denk dat er iets van olie op een heel heet onderdeel terecht is gekomen.”

De brandweer heeft het voertuig geblust, maar kon vrij weinig meer betekenen qua behoud van de kampeerbus. Er werd een klein glasflesje veilig gesteld, maar de rest van de kampeerbus moet als verloren beschouwd worden.

Terwijl hij wacht op de berger relativeert de eigenaar het voorval. “Het klinkt misschien raar, maar ik heb er wel vrede mee. Ik zie dit liever dan dat hij verpietert in een veld of uit elkaar wordt gehaald op de sloop. Dit einde past bij het verhaal van de bus.”

Deel dit bericht via: