Na storm Ciara maakt Scheveningen zich op voor Dennis

1060
0
Foto: De Scheveninger

Hoewel echte grote overlast uitbleef hield storm Ciara de hulpdiensten flink bezig op zondag en maandag.

Politie en handhaving hebben zondagmiddag meerdere keren wandelaars op de beide havenhoofden verzocht de hoofden te verlaten. Ondanks dat de hekken gesloten waren en hulpdiensten waarschuwde om het niet te doen, waagden tientallen wandelaars zich via het strand toch op de hoofden.

De brandweer was ondertussen druk bezig met allerlei stormschades. Dit varieerde van omgevallen steigers zoals in de Bosschestraat, diverse losse geveldelen en omgevallen/afgebroken bomen. Ook op maandag hield de windkracht nog aardig aan op Scheveningen en moest de brandweer meerdere malen in actie komen. Zo ook op de hoek van de Nieuwe Laantjes met de Jacob Pronkstraat, waar enkele zonnepanelen van een dak waren gewaaid.

Maandagmiddag werd het ook nog even spannend voor de bedrijven aan de Scheveningse tweede binnenhaven. Met hoogwater rond 15.55 uur kwam het water iets meer over de kades lopen dan van te voren verwacht vanwege springtij en de stormomstandigheden. Maar het hoge water bleef gelukkig binnen de perken en zorgde voor weinig grote problemen.

In de nacht van maandag op dinsdag bleef de wind behoorlijk aanhouden en sneuvelden weer een aantal bomen. In de loop van woensdag zal de wind gaan liggen en kan Scheveningen zich opmaken voor de volgende storm. Storm Dennis zal namelijk vanaf zondag aan land komen en wederom voor winderige omstandigheden gaan zorgen.

Deel dit bericht via: