Hart voor Den Haag stelt vragen na werkbezoek Statenkwartier

1059
0

Een delegatie van Hart voor Den Haag bezocht vrijdag het Statenkwartier. De bijeenkomst begon in het Couvéehuis met een gesprek tussen bewoners en Hart voor Den Haag kader. Er waren heel wat zorgen, zoals de toename van het aantal verwarde personen op straat, de toename van het aantal weesfietsen, vooral rond de Frederik Hendriklaan, en zorgen over de subsidiestroom richting het Couvéehuis.

Tijdens de wijkschouw over de Frederik Hendriklaan werd de Hart voor Den Haag delegatie aangesproken met divers ondernemersleed. Zo zit een aantal ondernemers al lang in onzekerheid over het verkrijgen van de nodige nieuwe vergunningen die voor de herinrichting waren beloofd. Ook was er een en ander op te merken over de handhaving. “Op straffe van hoge boetes mag een bloemenboer zijn producten niet meer buiten zetten. Het blijft bizar dat hardwerkende ondernemers worden aangesproken op het feit dat zij de straat met de aankleding van hun bloemen en planten gezelliger maken”, aldus fractievoorzitter Richard de Mos. Hij wil dat de handhaving anders wordt ingericht zodat juist overlastgevers worden aangepakt.

Verder pleiten bewoners – ook vertegenwoordigd door de bewonersvereniging – voor het plaatsen van een biesieklette aan de Willem de Zwijgerlaan om de fietsenoverlast tegen te gaan. De Mos: “Ik vind dat een hele goede suggestie die ik zal overbrengen aan het stadsbestuur. Ook maak ik melding van het feit dat mensen steeds meer overlast ervaren van weesfietsen. Die moeten weggehaald worden.”

Hart voor Den Haag stelt ook vragen over het goede werk van de Buurt Preventie. “Dit zou door de gemeente ondersteund kunnen worden door het aanbieden van cursussen om het niveau van de buurtpreventie te verbeteren”, besluit De Mos.

Deel dit bericht via: