Levensverhaal George Maduro komt tot leven in theater

980
0

In het jaar dat heel Nederland stilstaat bij 75 jaar vrijheid, komt in Den Haag ook de geschiedenis van George Maduro, de naamgever van Madurodam, opnieuw tot leven. De community opera Maduro, een samenwerking van Zuiderstrandtheater, Kwekers in de kunst en het Residentie Orkest brengt het levensverhaal van deze jonge, onbaatzuchtige oorlogsheld en het ontstaan van Madurodam dit najaar op de planken.

De voorstelling Maduro focust op de tragische liefdesgeschiedenis van George Maduro en Hedda de Haseth Möller, die door oorlog en geloofskwesties van elkaar gescheiden worden. Ook passeren belangrijkste highlights in het leven van George Maduro de revue, zoals zijn manmoedige optreden in de eerste dagen van de bezetting en zijn uiteindelijke dood in concentratiekamp Dachau.

Voor het Zuiderstrandtheater is dit de laatste eigen muziektheaterproductie aan de haven van Scheveningen. Met het oog op de terugkeer naar Amare in het centrum van Den Haag in 2021 is voor een echt ‘Haags’ thema gekozen: de herinnering aan de Haagse held George Maduro. Ook wordt daarmee het verband gelegd met de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog, op 4 mei dit jaar 75 jaar geleden.

Er zullen vijf voorstellingen worden gegeven in het Zuiderstrandtheater, op 3, 4, 5, 6 en 8 september 2020. Kaarten kosten 20 euro (3e rang), 23 euro (2e rang) of 27 euro (1e rang) en zijn verkrijgbaar via de website van het Zuiderstrandtheater. Jongeren jonger dan 27 jaar betalen slechts 10 euro.

Deel dit bericht via: