Laatste stuk tramlijn 1 in het najaar op de schop

907
0
Foto: De Scheveninger

Donderdag heeft de gemeenteraad ingestemd met de aanpak van de route van tramlijn 1 aan de Gevers Deynootweg, Badhuiskade en de Jurriaan Kokstraat. De werkzaamheden zullen na de zomer, in het najaar van start gaan.

De ingreep is nodig omdat vanaf 2024 alle rode trams vervangen worden door de modernere, lage trams. De nieuwe voertuigen zijn comfortabeler, kunnen meer reizigers vervoeren en zijn beter toegankelijk voor rolstoelrijders. Langs de route komen nieuwe halteperrons die voldoen aan de toegankelijkheidseisen zodat iedereen zelfstandig met de tram kan reizen. De nieuwe haltes krijgen moderne digitale borden met vertrektijden en nieuwe wachtruimtes.

De werkzaamheden zullen na de zomer, in het najaar van start gaan. Hier is bewust voor gekozen om Scheveningen tijdens het strandseizoen, goed bereikbaar te houden. Op verschillende plaatsen langs het tracé van lijn 1 zullen werkzaamheden plaatsvinden die van invloed zijn op de inpassing van toegankelijke haltes en van een nieuwe tram. Om de overlast te beperken en kosten te besparen worden deze werkzaamheden gezamenlijk en integraal opgepakt en uitgevoerd.

Deel dit bericht via: