Raad van State: Nieuwbouwproject naast Vuurtoren mag door

997
0
Artist impression: KondorWessels

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft woensdag besloten dat de vergunningverlening voor het appartementengebouw aan de Vuurtorenweg, direct naast de vuurtoren, op correcte wijze tot stand is gekomen. Hiermee is de weg vrij voor het nieuwbouwproject ‘Light Living’.

De Stichting Wijkoverleg Scheveningen-dorp en de Vereniging Vrienden van Den Haag vochten de uitgifte van de omgevingsvergunning aan. Zij vrezen dat het appartementengebouw de karakteristieke nabijgelegen vuurtoren zal aantasten. Het appartementengebouw bestaat uit 70 woningen en 83 parkeerplaatsen, op de locatie van een bedrijfsgebouw dat hiervoor zal worden gesloopt.

Volgens de organisaties heeft het gemeentebestuur de verkeerde procedure gevolgd en heeft het college van B. en W. niet goed onderbouwd dat het appartementengebouw aanvaardbaar is op deze plek. De Raad van State ging hier niet in mee. Volgens de Raad van State is er in het ontwerp voldoende rekening gehouden met het uitzicht en heeft het College dit wel degelijk voldoende gemotiveerd.

Deel dit bericht via: