Monsterklus voor Scheveningse sleper

3516
0
Foto: Dick Teske

De schipper van de Scheveningse sleper Anteos werd dinsdagochtend gewekt met de vraag of hij kotter GO-9 ‘Onderneming’ hulp kon bieden. De kotter had op de Noordzee zo’n 45 mijl west van Scheveningen motorproblemen gekregen. Om meer schade aan de motor te voorkomen riep de bemanning de hulp van de sleepboot in.

“Bij vertrek was het NW 8 bft met golven van vier tot zes meter. Om 12.00 uur waren we bij de kotter en ondanks de hoge golven lukte het ons toch om de kotter in 45 minuten vast te maken”, aldus de schipper van de Anteos.

De terugreis naar de haven van Scheveningen werd een monsterklus, waarbij er ook nog even ‘geschuild’ werd in het ankergebied vanwege de harde wind. Uiteindelijk wist de Anteos met de GO-9 op sleep omstreeks 21.15 uur veilig de Scheveningse haven te bereiken. De GO-9 werd afgemeerd bij de Visafslag, waar de gevangen vis direct werd gelost.

Foto: Dick Teske
Deel dit bericht via: