Fors meer schade voor en tijdens jaarwisseling

649
0
Foto: De Scheveninger

Uit de evaluatie van de jaarwisseling door de gemeente Den Haag blijkt dat er tijdens de afgelopen jaarwisseling en in de maand december 2019 fors meer schade is ontstaan in de openbare ruimte door onder andere vuurwerk en brandstichting. Het merendeel van de schades vond plaats in Scheveningen.

De schadepost voor heel Den Haag in de maand december bedraagt maar liefst 101.618 euro. Bijna de helft van de schades in deze ‘voorfase’ vonden plaats in het stadsdeel Scheveningen en bedroegen 47.863 euro.

Ook de schade tijdens de jaarwisseling is fors meer dan voorgaande jaren. Waar tijdens de jaarwisseling 2018-2019 de schadepost aan de openbare ruimte nog 197.730 euro was, is deze tijdens de afgelopen jaarwisseling meer dan verdubbeld naar 407.601 euro. De voornaamste kosten zitten in het vervangen van, door vuurwerk en brand beschadigd, asfalt, afvalbakken, ondergrondse containers en speeltoestellen.

De gemeente laat weten dat dit jaar ook opvallend veel parkeerautomaten zijn vernield. In de maand december zijn er 30 parkeerautomaten door zwaar vuurwerk en brand verwoest. De kosten voor het repareren en vervangen loopt op tot 211.393 euro. Ruim de helft van deze vernielingen vond plaats in het stadsdeel Scheveningen.

In totaal is er voor 763.882 euro schade aangericht in de openbare ruimte van de gemeente Den Haag. Volgens de gemeente is het nog niet te zeggen hoeveel schade er verhaald kan worden op eventuele daders. De politie heeft een aantal situaties nog in onderzoek.

Deel dit bericht via: