Vuurbaakstraat is schoonste straat van Scheveningen

1790
0
Foto: De Scheveninger

De Vuurbaakstraat is uitgeroepen tot de ‘Schoonste straat’ van het stadsdeel Scheveningen.

Met de Schoonste Straatverkiezing stimuleert de gemeente bewoners om samen te zorgen voor een schone en nette stad. Na de succesvolle pilot met drie stadsdelen vorig jaar, is de verkiezing dit jaar uitgebreid naar alle acht de stadsdelen. Bewoners werden opgeroepen om op 1 januari samen met hun buren vuurwerkresten en ander rommel op te ruimen. Deelnemende straten konden 2500 euro winnen voor bijvoorbeeld een straatfeest. Dit jaar deden 36 straten mee, verdeeld over alle acht de stadsdelen. Na het schoonmaken, konden buurtgenoten stemmen op de schoonste straat in hun stadsdeel.

Voor het stadsdeel Scheveningen kreeg de Vuurbaakstraat de meeste stemmen. De bijbehorende prijs voor de schoonste Scheveningse straat werd woensdagavond uitgereikt door wethouder Boudewijn Revis tijdens de nieuwjaarsreceptie van het stadsdeel Scheveningen. De bewoners van de Vuurbaakstraat kregen een cheque van maar liefst 2500 euro. “We mogen ‘m besteden voor het aankomende straatfeest”, vertelt Wilma, één van de bewoners die al 35 jaar in de Vuurbaakstraat woont. “Het is zo’n hecht straatje met leuke buurtjes. Er is altijd van alles te beleven.”

De Aardbeistraat in Segbroek kreeg van alle straten de meeste stemmen in heel Den Haag.

Deel dit bericht via: