Mijlpaal voor Facebookgroep over de oorlog

787
0
Omslagfoto van de Facebookgroep.

De Facebookgroep ‘Scheveningen in de Tweede Wereldoorlog’ heeft in korte tijd een bijzondere mijlpaal bereikt: afgelopen weekend is het duizendste lid verwelkomd. Sindsdien zijn er nog veel meer geïnteresseerden bijgekomen.

De groep biedt iedereen de mogelijkheid om foto’s, artikelen en persoonlijke herinneringen met anderen te delen. Geregeld leidt dit tot interessante reacties. Het deelnemen is kosteloos. Wie zich wil aanmelden, hoeft in de zoekbalk op Facebook slechts ‘Scheveningen in de Tweede Wereldoorlog’ in te vullen en aan te klikken.

De oprichter en beheerder van de groep is auteur Danny Verbaan. Het initiatief maakt deel uit van zijn project om de verhalen over het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog vast te leggen. Dit moet resulteren in het boek ‘Het verhaal van de oorlog; Scheveningen 1940-1945’ dat later dit jaar zal verschijnen. Op het programma staat ook nog een serie voordrachten in zorgcentra.

Danny Verbaan interviewt getuigen die de oorlog bewust hebben meegemaakt en doet uitgebreid onderzoek; onder meer hoopt hij nog dagboeken en brieven uit die periode te vinden die eveneens als bron kunnen dienen.

De Facebookgroep is nog geen vier maanden geleden opgericht. “Iedereen is welkom,” aldus Verbaan.

Deel dit bericht via: