Skate4AIR, schaatsen tot het niet meer nodig is

428
0

Maanden getraind, duizenden rondjes gereden op de schaatsbaan en ook nog sponsorgeld ingezameld. De schaatsers van ‘Team Westland4AIR – De Uithof’ zijn er klaar voor.

Dinsdag 21 januari gaat het team met 150 schaatsers uit heel Nederland op de Weissensee in Oostenrijk de Alternatieve Elfstedentocht schaatsen met Skate4AIR. Dat is 200 kilometer schaatsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis (CF) oftewel taaislijmziekte. Meervoudig Olympisch kampioen Jochem Uytenhaeghe staat ze bij en schaatst mee.

Dit jaar is de tiende editie van Skate4AIR. Door het ingezamelde geld kon er al baanbrekend onderzoek gedaan worden, waardoor het leven van patiënten steeds dragelijker is geworden. Er bestaat zelfs een goede kans dat CF in de toekomst een ziekte is waar je oud mee kunt worden.

Meesterbakker Roodenrijs schaatst mee en bakt Skate4AIR cake. De volledige opbrengst van deze cake gaat naar het goede doel.

Deel dit bericht via: