Werk aan nieuwe rotonde Westduinweg begonnen

1732
0
Foto: De Scheveninger

Deze week is begonnen met de realisatie van de nieuwe rotonde op de kruising van de Westduinweg met de Schokkerweg. Het verkeer kan door de nieuwe rotonde straks beter doorstromen en wordt veiliger. De werkzaamheden zijn eind maart 2020 afgerond.

De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. De Westduinweg blijft tijdens de werkzaamheden open voor doorgaand verkeer. Alleen tijdens het asfalteren van de rotonde in maart 2020 is de Westduinweg twee nachten dicht voor verkeer. De Schokkerweg is tijdens de werkzaamheden vanaf de Westduinweg dicht. U kunt er komen via de Zeesluisweg.
De Dr. Lelykade is vanaf de kruising ook dicht. De kade blijft bereikbaar via de omleidingsroute Westduinweg – Kranenburgweg – Dr. Lelykade.

De nieuwe rotonde zal aansluiten op de hellingbaan van de Dr. Lelykade. De Tweede Haven is dan vanaf de Schokkerweg en de Westduinweg beter bereikbaar met de auto en voor vrachtverkeer. Fietsers krijgen voorrang op de rotonde waardoor zij veiliger kunnen oversteken. Er verdwijnen ongeveer 20 parkeerplaatsen langs de Westduinweg bij de nieuwe rotonde.

Artist Impression
Deel dit bericht via: