Hoger beroep Vuurtorenweg bij Raad van State

1710
0

Aanstaande donderdag behandelt de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de zaak over de omgevingsvergunning die het college van B en W. van Den Haag heeft verleend voor een appartementengebouw aan de Vuurtorenweg.

Het appartementengebouw bestaat uit 70 woningen en 83 parkeerplaatsen, op de locatie van een bedrijfsgebouw dat hiervoor zal worden gesloopt.

De Stichting Wijkoverleg Scheveningen-dorp en de Vereniging Vrienden van Den Haag kwamen eerder al tegen de omgevingsvergunning in beroep bij de rechtbank Den Haag. Zij vrezen dat het appartementengebouw de karakteristieke nabijgelegen vuurtoren zal aantasten. Volgens hen heeft het gemeentebestuur de verkeerde procedure gevolgd en heeft het gemeentebestuur niet goed onderbouwd dat het appartementengebouw aanvaardbaar is op deze plek.

De rechtbank verklaarde hun beroep in augustus 2019 echter ongegrond. De stichting en de vereniging laten het er niet bij zitten en komen tegen de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep. Deze zitting dient aanstaande donderdag bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vanaf 10.00 uur.

Deel dit bericht via: