Gemeente beslist: géén vergunning voor vreugdevuren

2335
0
Foto: Dick Teske

Het college van B en W. heeft zojuist bekend gemaakt dat zowel Vreugdevuur Scheveningen als Duindorp Vreugdevuur geen evenementenvergunning krijgt voor het bouwen van een vreugdevuur op het strand.

De beslissing komt niet geheel onverwacht. Waarnemend burgemeester Remkes liet vorige week al weten dat hij het onwaarschijnlijk achtte dat de vreugdevuren van Scheveningen en Duindorp dit jaar konden plaatsvinden.

Volgens de burgemeester hebben de organisatoren niet van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de benodigde
stukken te complementeren en te verbeteren. “De zorgen, zoals die eerder door de hulpdiensten zijn beschreven, zijn daardoor niet weggenomen. Dat betekent dat de hulpdiensten geen positief advies hebben kunnen uitbrengen.”

Ondanks dat er door de organisatoren hard gewerkt is om aan de nieuwe, gestelde eisen te voldoen, blijven ze volgens de gemeente op meerdere onderdelen in gebreke. “Het college heeft derhalve helaas moeten besluiten om niet tot vergunningverlening voor de vreugdevuren op Scheveningen en in Duindorp over te gaan. Dat betekent dat er dit jaar geen vergunde vreugdevuren op Scheveningen en in Duindorp zullen plaatsvinden.”

Deel dit bericht via: